Jdi na obsah Jdi na menu

28. března 2020

20:40

STÁLE PLATÍ, ŽE KARLOVARSKÝ KRAJ JE NA TŘETÍM MÍSTĚ V POČTU NAKAŽENÝCH V PŘEPOČTU NA 100 TIS. OBYVATEL

Na https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19 se nově objevil i počet osob s COVID-19 přepočtený na 100 000 obyvatel. Stále platí, že Karlovarský kraj je na třetím místě v počtu nakažených v přepočtu na 100 tis. obyvatel.

100tis-28-2.png

17:13

AKTUÁLNÍ ČÍSLA NAKAŽENÝCH

​Aktuálně je v kraji již 77 lidí nakažených koronavirem, což je o 9 více než včera. Informace vyplývají z údajů Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje.

16:52

MUZEUM CHEB PŘIPRAVILO ROUŠKOVNÍK

Krajské Muzeum Cheb, p.o. Karlovarského kraje je pro veřejnost sice zavřené, neznamená to ale, že by zaměstnanci muzea zaháleli. Tak jako mnoho dalších se zapojili do pomoci v boji proti COVID-19 a začali vyrábět textilní roušky. V Chebu před muzeem tak vyrostl ze dne na den ROUŠKOVNÍK, který plodí veselé roušky. Kdo potřebuje kvalitní látkovou roušku, může na místo přijít a utrhnout si jednu. Rouškovník se doplňuje každý den ve 12 hodin. Zdroj informací: FB Karlovarského kraje

16:47

LIDOVKY.CZ: ROZDĚLOVÁNÍ POMŮCEK V KRAJI

Sociální zařízení v Karlovarském kraj, které se starají o seniory a zdravotně postižené, dostaly v týdnu z několika zdrojů ochranné pomůcky. Rozděleny byly ale zatím s ohledem na nedostatečné množství pouze do určitých služeb, které pracují s rizikovou cílovou skupinou. ČTK to dnes sdělila mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje Jana Pavlíková.

13:33

LIDOVKY.CZ: KLID NA HRANICÍCH

Na malých hraničních přechodech s Německem v Karlovarském kraji, které jsou od 14. března uzavřené, je téměř úplný klid. Podle policistů, kteří společně s vojáky přechody střeží, se za den objeví jen pár lidí na procházce a pár aut, která zabloudila, zjistila dnes ČTK na Chebsku. Například v Plesné na Chebsku stojí policejní auta napříč silnicí, která zde byla otevřená teprve před koncem loňského roku. Obnovené spojení do sousedního Německa umožnilo lidem dojet rychle za prací nebo se projet přes hranice na kole. Nyní je na přechodu ticho a klid. "Dnes svítí sluníčko a je teplo, ale když bylo sedm pod nulou, tak to nebylo moc příjemné," řekl ČTK jeden z policistů. K přechodu přišel dnes ráno vyvenčit psa muž z Německa, ještě před hranicí se otočil a vrátil. Zdroj informací: www.lidovky.cz

13:27

MĚSTO CHEB PŘIPRAVILO SPECIÁLNÍ WEBOVÉ STRÁNKY KE KORONAVIRU

Město Cheb připravilo speciální webové stránky ke koronaviru. Najdete je na https://1url.cz/@cheb_koronavirus

13:22

KARLOVARSKÁ BECHEROVKA DAROVALA KARLOVÝM VARŮM DEZINFEKCI

Společnost Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a.s. darovala městu Karlovy Vary a jeho organizacím, stejně jako i dalším místním dobročinným organizacím, 2000 litrů dezinfekce Anti-COVID. Pro zjednodušení a urychlení celého procesu firma nakoupila již hotovou dezinfekci u svého dlouholetého dodavatele, největšího výrobce lihu v Česku. Prostředek Anti-COVID se vyrábí podle receptury Světové zdravotnické organizace.

„Pomoc mateřskému městu je pro nás povinností. Udělat však z našeho lihu, který podléhá spotřební dani, líh denaturovaný, ze kterého se spotřební daň neplatí, je složitý a zdlouhavý proces. Dezinfekce je nedostatek, proto jsme museli jednat rychle. Místo snahy o výrobu vlastního denaturovaného lihu jsme se rozhodli soustředit na nákup a distribuci již hotové dezinfekce Anti-COVID,“ říká Tomáš Bryzgal, ředitel výrobního závodu Jan Becher. „Městu Karlovy Vary jsme dnes věnovali 2000 litrů dezinfekce pro potřeby města a jeho organizací. Dalších 500 litrů darujeme týmu dobrovolníků, kteří se postarají o distribuci například do domovů pro seniory či do lékáren,“ dodává Bryzgal.

„Děkujeme společnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a.s. za darovanou dezinfekci. Karlovy Vary jsou domovem nejen Becherovky, ale i desítek jejích zaměstnanců továrny a muzea. V této těžké situaci se zvedla ohromná vlna solidarity, která nám pomáhá poskytovat nezbytné ochranné pomůcky a dezinfekci. Velmi za to děkujeme a ihned vše distribuujeme tam, kde je to nejvíce potřeba,“ říká Andrea Pfeffer-Ferklová primátorka našeho města. „Dezinfekce od společnosti Jan Becher pomůže našim dobrovolníkům a zaměstnancům, kteří zajišťují nákupy pro karlovarské seniory a pomáhají lidem umístěným v karanténě či izolaci, strážníkům městské policie, pečovatelkám v domovech pro seniory, řidičům městské hromadné dopravy a spoustě dalším,“ dodává. Zdroj informací: FB MMKV